dimecres, 14 d’octubre del 2009

LES VEUS


Maria Torras



Durant molts anys ha sigut membre de la Joventut de la Faràndula de Sabadell on participa com actriu/cantant en espectacles com: La Ventafocs, La Blancaneus i la reina vanitosa, La bella i el Monstre, La caputxeta vermella i els pastorets.

S’inicia en el món del teatre musical a Barcelona a escoles com Memory, participant en produccions com Annie i Oliver; El Timbal, on forma part del projecte Ubu Rei, i Aules, on estudia dos anys de teatre musical i participa en l’espectacle Fràgil (basat en temes de l’autor americà Jason Robert Brown). Estudia cant amb Daniel Anglès i Susanna Domènech.
La seva passió pel Teatre Musical la porta a Londres, el cor Europeu d’aquest gènere teatral. Durant tres anys estudia cant amb Jeremy Fisher i Gillyanne Keys (Vocal Process) i dansa a diferents escoles. També amb Vocal Process participa en cursos com Singing and the Actor training,Top Singing techniques, Belting course, Successful Singing Auditions.

Després de tres anys i després d’haver aconseguit un domini de l’anglès important, passa les proves d’accés per entrar a la universitat a fer un postgrau especialitzat en Teatre Musical i es gradua el Juliol del 2009 per la universitat Trinity-Guildhall amb Matrícula d’honor.

Participa en vàries produccions professionals de la mateixa universitat i presenta el seu projecte final “Secrets” al teatre de la Royal Academy of Dramatic Arts.

Actualment forma part d’un projecte benèfic. Ha participat a la gravació del single “The time is here and now” a Universal Studios i participa com a actriu cantant a l’espectacle “Help the Angels” que s’estrenarà en un dels teatres del West End Londinenc.

Marta Torras

S’inicia en el món del teatre a la Joventut de la Faràndula de Sabadell, on durant molts anys participa com a actriu principal a molts dels muntatges de la mateixa companyia. Entre d’altres: El món del màgic d’Oz, on interpreta el paper de Dorothy; Peter Pan, on interpreta el paper de Campaneta, i la Bella i el Monstre amb el paper de llumeta.

Estudia cant durant molts anys amb Daniel Anglès i Susanna Domènech i estudia teatre a la seva escola Aules.

En quan a teatre de text es prepara a l’Institut del Teatre fent el curs d’iniciació i a l’escola El Timbal.

També és fundadora i actriu d’una companyia de teatre que fa espectacles de teatre Musical: Amb “X” Teatre. La companyia porta a terme dos grans projectes al 2002 i 2004: Una de freda i una de calenta, dirigida per Antonio Calderon i presentada a vàries sales de Sabadell, Barcelona i Terrassa, i Parella de dos també presentada en diferents sales a les mateixes ciutats.

Participa com a cantant en algunes audicions al local Griffin de Sabadell i al Jazz Cava de Terrassa.

Últimament, ha estat estudiant cant a Londres amb Jeremy Fisher i Gillyanne Keys (Vocal Process). Amb ells té l’oportunitat d’experimentar les tècniques més avançades en el so que es cerca quan es tracta el teatre Musical.

És inspiradora del projecte From London to Barcelona, a on vol plasmar la màgia del musical anglès en un concert-recital que passa per tots els estils musicals dins d’aquest gènere teatral.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada